Kuo ypatingas OM-X® ekstraktas?

Dr.OHHIRA® fermentuotas augalinis ekstraktas – tai japonų mikrobiologo sukurta ir laiko patikrinta formulė:

  • 3 in 1 – skaidulos, gerosios bakterijos ir postbiotinės medžiagos
  • MOKSLIŠKAI pagrįstas veiksmingumas – Japonijoje atlikti in VIVO ir in VITRO klinikiniai tyrimai.
  • TYRELĖS forma – ypatingai lengvai virškinama ir absorbuojama.
  • PAPRASTAS vartojimas – vienkartiniai 2,5 g maišeliai, iš kurių turinys išspaudžiamas tiesiai į burną.
  • GERAS skonis – saldokas, primenantis džiovintas slyvas ir figas, su lengvu šokolado poskoniu.
  • TINKA VAIKAMS (nėra užspringimo rizikos) bei suaugusiems, kurie turi fiziologinių sunkumų ryjant kapsules.
  • Idealiai tinka VEGETARAMS ir VEGANAMS, nes sudėtyje nėra gyvūninės kilmės ingredientų.
  • Be GMO, pieno produktų ir glitimo.

SKAIDULINĖS MEDŽIAGOS (angl. PREbiotics) - 100% augalinės kilmės ingredientai

Maistinės skaidulos arba skaidulinės medžiagos - tai augalinės kilmės angliavandeniai, t.y. maistinė gerųjų žarnyno bakterijų medžiaga, padedanti joms greičiau įsitvirtinti žarnyne ir sudaranti geras sąlygas jų mitybai. Šių medžiagų žmogaus plonoji žarna nevirškina ir neįsisavina, jas skaldo storosios žarnos mikroflora. 

Į fermentuoto augalinio ekstrakto OM-X® sudėtį įeina 15 skirtingų natūraliai Japonijos gamtoje užaugusių augalų, turtingų mikroelementais, mineralais ir vertingomis maistinėmis medžiagomis:

  • DARŽOVĖS - daržinis špinatas ir tamsusis kopūstas
  • VAISIAI ir UOGOS - slyvos, figos, raudonosios vaškuonės, kvapieji mandarinai, šilauogės, goji uogos
  • DUMBLIAI Laminaria ir Undaria bei JŪRŽOLĖS Hijiki
  • GRYBAI – šiitake ir maitake grybai, braziliškas agarikas

 Ingredientų gausa ir įvairovė užtikrina, kad bus pasirūpinta maistu, tinkančiu skirtingoms bakterijų padermėms.

Dr.OHHIRA fermentuotas ekstraktas

GEROSIOS BAKTERIJOS (angl. PRObiotics)

Fermentuojant augalinius ingredientus gamybos procese naudojamos 12 rūšių probiotinių kultūrų, priklausančių Lactobacillus, Bifidobacterium ir S.thermophilus padermėms, tačiau galutiniame produkte jų išlieka labai nedaug.

BIOGENINIAI METABOLITAI (angl. POSTbiotics)

Biogeniniai metabolitai – tai mažos molekulinės masės medžiagos, susiformavusios bakterijų metabolizmo metu: kuomet bakterijos virškina skaidulas ir netirpius angliavandenius ir gamina įvairius komponentus.

Dr.OHHIRA-fulvinės rūgštys

Dr.OHHIRA® formulės sudėtyje yra daugiau kaip 500 biogeninių metabolitų, t.y. medžiagų, susiformavusių per ilgą fermentacijos laikotarpį. Tai: 

  • 247 peptidai
  • 80 lipidų
  • 59 organinės rūgštys (įskaitant trumpos grandinės riebalų rūgštis* ir fulvinę rūgštį**)
  • 38 amino rūgštys 
  • 26 aminai
  • 24 steroliai
  • 19 angliavandenių
  • 12 polifenolių
  • 10 nukleino rūgščių
  • 6 amidai
  • 3 terpenai

*TRUMPOS GRANDINĖS RIEBALŲ RŪGŠTYS: acetatas, propionatas, butiratas yra vieni svarbiausių postbiotinių metabolitų, įtakojančių įvairias organizmo homeostazes.

**FULVINĖS RŪGŠTYS yra komponentai, kuriuos dirvožemyje sukuria bakterijos, skaidydamos organines medžiagas, pavyzdžiui, augalus. Šios rūgštys pasižymi įvairialypiu poveikiu, pvz. chelatinis poveikis, drėkinamasis poveikis, antialerginis ir antiuždegiminis poveikis. 

OM-X® ekstrakto žaliava yra augalai, t.y. organinė medžiaga. Fermentuodamos šią organinę medžiagą, probiotinės bakterijos pagamina fulvines rūgštis. OM-X® ekstrakte yra didelė (6-8%) mažos molekulinės masės fulvinių rūgščių koncentracija. Tai greičiausiai pirmasis atvejis pasaulyje, kai fulvinės rūgštys buvo aptiktos žmonių maiste.